luni, 15 iunie 2020

O alimentatie echilibrata ne mareste mult speranta de viata!

Din studiile realizate de Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice rezulta clar ca 45.5% dintre romanii intre varste de 18-80 de ani sunt hipertensivi. Medicul nutritionist Nicolae Hancu care studiaza aceasta problema a ajuns la concluzia ca atunci cand consumam exagerat sare se instaleaza hipertensiunea. La acest consum exagerat de sare, daca mai adaugam si consumul exagerat de alcool, tutun, consum mic de legume si fructe, precum si inactivitate fizica, ne trezim la o anumita varsta obezi si in imposibilitatea de a ne misca. Pentru a avea o viata sanatoasa, nutritionistii ne recomanda sa evitam mancarurile grase si sa consumam urda, mozarella si multe legume si fructe proaspete. Dupa cum stim, cei mai longevivi oameni traiesc in Japonia, Grecia, Costa Rica si Italia. Aceste zone se numesc "Zone albastre", unde speranta de viata o depaseste cu mult pe cea din alte zone de pe glob. In Okinawa - Japonia, cartofii dulci reprezinta 70% din dieta traditionala, iar speranta de viata a localnicilor este de 90 de ani. In "zonele albastre" nu lipsesc din dieta zilnica nucile, alunele si migdalele, iar in bucataria mediteraneana uleiul de masline este de nelipsit. In "zonele albastre" nu lipsesc nici orzul si ovazul, bogate in minerale, vitamine, proteine si antioxidanti, benefice sanatatii noastre. Un pahar de vin rosu, consumat la masa previne si el bolile cardiovasculare. Cu Dumnezeu inainte. Shalom

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu