sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Sfaturi pentru o dieta sanatoasa

Cercetatorul nutritionist Andrew Weil ne dezvaluie o parte din secretele unei diete sanatoase, pentru a ne conserva corpul, in ciuda anilor care trec peste noi. El recomanda persoanelor de varsta a treia sa desfasoare zilnic activitati fizice, fara eforturi exagerate, dar si mese echilibrate. Este inutil sa cautati produse miraculoase pentru a ramane tanar si sanatos, esential este sa mancati echilibrat, dar si calitativ. Polifenolii sunt secretul vietii, aliat al sanatatii noastre, care prin proprietatile lor antioxidante, distrug acei radicali liberi din organism, care daca sunt in exces favorizeaza imbatranirea omului. Aceste substante ajuta mult corpul omenesc sa se lupte impotriva bolilor cardio-vasculare si a formarii unor eventuale tumori canceroase in organism. Polifenolii, Omega 3, dar si Seleniul, acesti antioxidanti puternici, se gasesc in alimente cum ar fi: peste, cereale, usturoi, nuci, alune, ciuperci, ulei, kiwi, portocale, clementine, capsuni etc, care daca le consumam ajuta la scaderea colesterolului, la protejarea creierului si a inimii, la inlaturarea depresiei. Toti acesti antioxidanti au un rol foarte important in procesul distrugerii radicalilor liberi care sunt daunatori corpului uman. Cu cat sunt mai multi antioxidanti decat radicali liberi in corp, cu atat mai incet evolueaza procesul de imbatranire al omului. Printre produsele care imbatranesc cel mai mult corpul uman este si zaharul rafinat. Si sarea, daca se consuma mai mult de trei grame pe zi este daunatoare organismului. Laptele de vaca, desi este un aliment apreciat, fiind bogat in calciu, vitamine si proteine, daca se consuma in mod exagerat el poate uneori grabi procesul de imbatranire, prin declansarea in organism a unor procese inflamatorii, dezechilibre hormonale si cresterea aciditatii stomacului. In aceasta situatie este de preferat a se consuma laptele de capra sau de oaie, care este la fel de bogat in vitamine si minerale si contine si elemente anti-inflamatoare. Organismul uman are insa nevoie si de consum de carne, care contine multe proteine, si care contribuie la constituirea si dezvoltarea muschilor, a ligamentelor si oaselor umane. Consumarea insa, exagerata a acestui aliment, conduce in cele din urma la imbatranirea prematura a organismului uman, datorita nitratilor si a sulfatilor pe care carnea le contine. In plus, duce si la formarea exagerata a radicalilor liberi. Cu Dumnezeu inainte. Shalom

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu