sâmbătă, 27 octombrie 2012

Alimente care scad riscul unui atac cerebral

Zilnic alegem alimentele pe care le consumam, dar nu ne intrebam niciodata in ce masura acestea sunt bune sau nu pentru sanatatea noastra. In prezent unii dintre semenii nostri se confrunta cu probleme cardiovasculare, iar altii dintre ei se plang de stres, boala ce duce in cele din urma la cresterea riscului de atac cerebral. Ce putem face pentru a evita aceasta situatie? Sa avem o dieta echilibrata din care sa nu lipseasca unele alimente, cum ar fi: 1)Cerealele integrale (paine integrala) pentru care riscul este cu 30-40% mai scazut de a suferi un atac cerebral fata de cei care nu au acest obicei (conform Huffington Post). 2)Citricele, care au antioxidanti, ajuta si ele la reducerea riscului de atac cerebral. Cercetatorii de la Universitatea Harvard ne spun ca persoanele care consuma flavonoide au un risc mai mic de a suferi un atac cerebral. 3) Lactatele degresate pe care le consumam dau un risc cu 12% mai scazut de a avea probleme cerebrale, aceasta datorita vitaminei D din aceste alimente. 4)Alimente bogate in magneziu, precum fasolea, nucile, legumele cu frunze verzi previn si ele atacul cerebral. 5)Pestele. Persoanele care consuma peste de cateva ori pe saptamana sunt si ele la adapost de aceasta problema de sanatate. Somonul contine grasimi saturate necesare inimii. In afara de somon mai putem consuma macrou, hering, sardele si ton care sunt si ele bogate in Omega3. Din pacate unii dintre acesti pesti, din cauza poluarii apelor, au un continut ridicat de mercur, care este daunator sanatatii. 6)Sfecla rosie este si ea o sursa bogata in Acid folic si pigmenti naturali rosii, care ajuta organismul nostru chiar si impotriva cancerului. Se consuma in stare cruda sau sub forma de salate. Prin fierbire isi pierd proprietatile antioxidante. Cu Dumnezeu inainte. Shalom

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu