duminică, 19 august 2012

Unele alimente care ne feresc de cancer

Toata lumea stie ca la ora actuala cancerul este una dintre cele mai crude si nemiloase boli care anual secera mii de vieti omenesti. Specialistii in domeniu ne indeamna in lupta cu acest flagel la un regim de viata cat mai echilibrat si sanatos. In afara de renuntatul la fumat, la alcoolul in exces, la expunerea prelungita la soare, este bine sa consumam si alimente care ajuta organismul in prevenirea tumorilor canceroase. Fructele de padure, care contin fitochimicale protejeaza organismul de diverse tipuri de cancer. Afinele, dar si strugurii, contin compusi care fac ca celulele tumorale sa se autodistruga. Merisorul este un fruct care previne cancerul ovarian. Ceaiul verde contine catehina care previne tumorile canceroase mamare. Cercetatorii de la Universitatea Mississippi recomanda doua cani de ceai verde pe zi. Usturoiul actioneaza asupra cancerului de la nivelul aparatului digestiv, a cancerului de prostata, precum si a celui mamar. Femeile care consuma usturoi in mod constant au sanse de a nu fi bolnave de cancer de colon. Brocoli si varza contribuie la prevenirea cancerului de prostata. Ceapa si prazul reduc si ele riscul de cancer. Cercetatorii de la Universitatea Harvard spun ca licopenul din rosii scade mult riscul de cancer. Vinul rosu este foarte bogat in resveratrol care ajuta inima si previne aparitia cancerului. Trebuie insa consumat cu moderatie. Un pahar de vin pe zi imbunatateste mult sistemul circulator. La vin rosu se pot asocia paste integrale cu rosii. Varza, mustarul, brocoli, conopida sunt recomandate de nutritionisti, avand numeroase proprietati anti-cancer. Nucile reduc si ele riscul cancerului de san. Cu Dumnezeu inainte. Shalom

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu