joi, 8 martie 2012

Prepararea vinului medicinal in casa

Vinul medicinal este un medicament ce nu trebuie confundat cu vinul de masa. El are efect benefic asupra sanatatii noastre si trebuie sa ne bucuram de efectele lui benefice. In continuare vom vedea cum se prepara vinul medicinal in casa. 1) Vinul de leurda, se prepara astfel: se pune intr-o jumatate de litru de vin alb un pumn de frunze proaspete de leurda, se fierb cinci minute si se lasa zece minute la infuzat, dupa care se strecoara si se indulceste acest amestec cu miere de albine. Se bea dimineata cate un paharel, timp de 14 zile. Se recomanda mai ales persoanelor in varsta, celor suferinde de tuberculoza pulmunara, celor cu tuse rebela sau insuficienta respiratorie, fiind un excelent tonic. 2) Vinul de ceapa se prepara astfel: se pun 2oo de grame de ceapa tocata marunt, intr-un litru de vin rosu si 200 de grame de miere de albine. Acest amestec se lasa la macerat, la loc caldut, timp de 10 zile, dupa care se filtreaza. Vinul de ceapa are efecte deosebite in tratarea tusei, lundu-se cate 3-4 linguri pe zi. Pot lua si copiii cate o lingurita, de trei ori pe zi, fara nici o problema. 3) Vinul de ridiche neagra este antireumatic si se recomanda in artrite, artroza si spondiloza. Se prepara dintr-o ridiche si un litru de vin alb si dulce. Se da ridichea pe razatoare, cu tot cu coaja, se lasa la macerat in amestec cu vinul timp de doua saptamani, dupa care se filtreaza si se pune in sticle. Se bea cate un paharel dimineata, timp de 2-3 saptamani. 4) Vinul de hrean este folositor suferinzilor de astm, dar si pentru reglarea activitatii cardiace si tratarea anemiei. Se prepara astfel: se pun 15 linguri de hrean ras prin razatoare intr-un litru de vin rosu. Se lasa la macerat o saptamana, apoi se filtreaza. Se ia cate o lingura, de trei ori pe zi. 5) Vinul de anason se recomanda pentru calmarea arsurilor stomacale si inlaturarea balonarii. De asemenea ne ajuta sa ne recuperam mai repede dupa o raceala. Preparare: se pun intr-un litru de vin 100 grame de seminte de anason si 200 ml alcool alimentar, lasandu-se la macerat timp de trei zile. Se filtreaza si se iau cate trei linguri pe zi. 6) Vinul de grapefruit este un energizant, drenor digestiv si hepatic. Se recomanda in caz de oboseala, artrita si insuficienta biliara. Preparare: sucul a doua grapefruit se pune intr-un litru de vin alb, la care se adauga 50ml de rachiu si 200 grame zahar. Acest amestec se lasa doua saptamani la rece, apoi se strecoara si se imbuteliaza. Se consuma zilnic cate 50 ml, inainte de masa. Pofta buna. Shalom

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu