joi, 28 iulie 2011

Misterele vinului rosu

Prima dovada a existentei strugurilor o reprezinta niste podgorii fosilizate de acum 60 de milioane de ani, iar prima atestare scrisa apare in vechiul testament, unde se povesteste de Noe care avea o podgorie si facea vin. Medicii greci, printre care si Hippocrate, obisnuiau sa prescrie pacientilor vin in tratarea unor boli. Deci inca din antichitate oamenii au constatat binefacerile acestui produs. Consumat cu moderatie, vinul rosu este si in prezent un medicament. El ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange si a placilor in artere, previne coagularea sangelui si ajuta la cresterea colesterolului bun, fiind o sursa deosebit de bogata in antioxidanti, flavonoide si compusi fenolici. Prin consumul de vin in cantitati moderate se previne riscul atacurilor de cord in cazul persoanelor in varsta sau, in cazul persoanelor care deja au suferit un atac de cord, vinul rosu are puterea de a preveni un nou atac de cord. Vinul rosu natural, netratat, favorizeaza digestia si previne balonarile. Abuzul de vin dauneaza ca orice exces, consumat moderat, chiar si hipotensivii pot lua cate un pahar de vin rosu pe zi. In general, persoanele care consuma in mod regulat si moderat vin rosu prezinta un risc mult mai mic in afectiunile cardiovasculare. Pentru proprietatile sale antianemice, fortifiante, revigorante si energizante, vinul rosu este recomandat de catre medicina populara, batranilor, covalescentilor, lauzelor si persoanelor anemice. Vinul, in general, este nevatamator daca se bea cu moderatie si cumpatare: primul pahar de vin taie setea, al doilea da buna dispozitie, al treilea da placere, al patrulea tine in spate betia, al cincilea mania, al saselea cearta, al saptelea furia, al optulea somnul iar al noulea boala sigura. Cu Dumnezeu inainte. Shalom

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu