miercuri, 27 iulie 2011

Foloseste-ti mintea pentru a trai mai mult

Orice om inca de la nastere, are tiparit in instinctul sau acea dorinta arzatoare de a trai cat mai mult pe acest pamant si de a fi fericit tot timpul existentei sale. Pe unii dintre semenii nostri soarta ii ajuta mai mult si reusesc sa realizeze acest lucru, iar pe altii soarta ii ajuta mai putin, ajungand in cele din urma in derapaj. Ce poti face in fata lui Dumnezeu? "Ca, asa s-a impartit norocul: unii au primit cu carul, altii numai cu paharul, nici acela n-a fost plin, jumatate-a fost pelin". Dar sa revenim la subect: echilibrul, linistea si fericirea nu trebuie sa fie raportate la ceea ce ti se intampla sau nu ti se intampla, ci la cum percepi tu lucrurile, la cum privesti ceea ce ti se intampla, sau nu ti se intampla, si la cat te straduiesti sa-ti fie mai bine. Cercetatorii, sugereaza cateva trucuri si tehnici care te pot ajuta sa fii relaxat si sa traiesti mai mult si fericit. a) Agita-te mai putin. Pentru a face fata grijilor incearca sa le pui pe hartie, sa scrii ceea ce te enerveaza, te ingrijoreaza, sa le pui intr-un loc special. Te ajuta sa te indepartezi de framantarile si supararile tale zilnice. Atunci cand hormonul tau de stres numit cortizol, este eliberat in exces pot aparea dureri cronice, depresii, afectiuni cardiovasculare, care iti scurteaza viata sau iti face viata un calvar.
b) Pastreaza-ti latura optimista, fiindca optimistii traiesc mai mult. Pentru a te relaxa incearca sa-ti amintesti de momente fericite din viata ta.
c) Trage un pui de somn, de circa 45 de minute in timpul zilei, care te ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Privarea cronica de somn duce la o imbatranire prematura.
d) Foloseste-ti mintea, care poate vindeca organismul prin meditatie, yoga, respiratii adanci. Prin aceste practici ritmul batailor inimii se linisteste, tensiunea arteriala scade, iar digestia este usurata. Odata cu trecerea anilor imunitatea omului scade, iar aceste tehnici te relaxeaza. Pe masura ce inaintezi in varsta, creierul se micsoreaza, iar meditatia te ajuta sa fii mai puternic, " spunand" organismului sa se streseze mai putin si sa imbatraneasca mai incet. Cu Dumnezeu inainte. Shalom

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu