marți, 17 ianuarie 2023

Călătoria s-a sfârșit


Un om care a iubit viața din tot sufletul lui. Ar fi vrut să trăiască veșnic. Muzica îl impresiona până la lacrimi, dar și micile emoții ale vieții de zi cu zi. Ne făcea să visăm și noi. Își punea în fiecare zi întrebările pe care multi dintre noi ni le punem in anumite momente ale vieții. Îl fascina universul mare și universul mic, ideea că suntem precum niște microbi, în comparație cu imensitatea universului și timpului, și în voia destinului.

Ne povestea aceleași amintiri din copilărie și tinerețe, dar de fiecare data altfel. Era ca și cum le spunea prima oara. Unele erau comice, altele dramatice, dar de fiecare dată intram în atmosferă. Mama ii spunea mereu: "Hai, nu mai povesti atât, că n-o sa termini niciodată. Spune o data ce s-a întâmplat". Recita cu umor Mișu St. Popescu, la fel, de peste 50 de ani. Muzica mare ii străpungea inima. 

Noi te așteptăm, tata. Și când o să vedem că nu mai vii, vei rămâne doar în sufletul nostru. Și suntem recunoscători că te-am avut până acum.

Un comentariu:

  1. UN SUFLET NOBIL: Ceasul despartirii a sosit,s-a stins din viata o fiinta atat de draga noua,unchiul nostru drag,cumnatul nostru drag,prietenul nostru drag lasand in urma un imens ocean de durere si tristete.
    In acest univers al tristetii vor ramane doar amintirile frumoase care ne vor alina durerea.A plecat un exemplu de om bun si demn dar va ramane o stea calauzitoare pentru noi toti , ne vom amintim de ea ,o vom iubim si o vom adora!
    Nu conteaza cati ani a trait o persoana ,ci conteaza ce amintiri frumoase a lasat in urma.Unchiul nostru drag a adus multe zambete pe fetele noastre si in sufletele noastre,am invatat multe lucruru bune si intelepte de la el.
    Pentru fiecare din noi,doar aceste amintiri frumoase ne vor ajuta sa trecem peste aceasta imensa pierdere!
    De azi inainte draga unchiule,draga cumnate,draga pritene nu te vom mai cauta la telefon sau acasa,de azi inainte te vom cauta doar in inimile noastre,singurul loc de unde nu vei pleca NICIODATA!
    Draga unchiule ,draga cumnate,draga prietene vei fi VESNIC in sufletele noastre!
    Ne bucuram ca ai existat,ne bucuram ca te-am cunoscut! DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA IN PACE!

    RăspundețiȘtergere